top of page

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Mgeni: te gast in Oost-Afrika

Mgeni Safaris - Tanzania baobab.jpg

People, planet, profit

MgeniSafaris-FAVICON-64px.jpg

Gelukkig is er steeds meer bewustzijn voor duurzaamheid. Urgentie en bereidheid om iets voor de natuur en de dieren te doen. In Tanzania is het bijvoorbeeld verboden om plastic tasjes te gebruiken of mee te nemen. Een bijdrage aan het verminderen van plastic afval op het land en in de Indische Oceaan. Mgeni Safaris vindt duurzaamheid vertaald naar concreet gedrag belangrijk. Op safari in Oost-Afrika betekent ook dat je je verdiept in 's lands wijs 's lands eer.  We helpen je bij de voorbereiding van je mooie reis, maar je kunt je zelf ook verdiepen in de lokale gewoonten, gebruiken en religie. Hierdoor wordt je reis alleen maar mooier en indrukwekkender. 

Mgeni Safaris_Mount Meru Giraffe.jpg

Lokale partners 

MgeniSafaris-FAVICON-64px.jpg

Mgeni Safaris werkt samen met lokale partners in Kenia, Tanzania, Oeganda, Rwanda en op Zanzibar. Op hun beurt hebben zij lokale chauffeurs/gidsen in dienst met wie je op safari gaat. Zij kennen hun landen als geen ander en vertellen je van alles over hun cultuur en gewoonten. Dit is een bewuste keuze, zodat je investering daar terecht komt waar het hoort en nodig is. Uiteraard gaat het om jouw reiswensen. Mgeni Safaris zal voornamelijk  kleinere accommodaties aanbevelen die zich actief inzetten voor de lokale natuur- en cultuurbescherming. Veel accommodaties kennen wij uit eigen ervaring. 

Mgeni Safaris - Landschap Queen Elizabeth Oeganda

Goede doelen 

MgeniSafaris-FAVICON-64px.jpg

Mgeni Safaris ondersteunt een aantal organisaties dat zich inzet voor de bescherming van de bevolking, natuur en dieren. Bij boeking maak je de keuze óf je hieraan wilt bijdragen en/of je een eigen goed doel uitkiest. 

  1. Liliane Fonds dat de wereld opent voor het gehandicapte kind.

  2. Amref Flying Doctors werkt aan een gezond en sterk Afrika. Want wie gezond is, kan beter voor zichzelf zorgen en ontsnappen aan armoede.

  3. Het Jane Goodall Institute richt zich op de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

  4. Gallmann Memorial Foundation. Deze organisatie zet zich in Laikipa, Kenia in om het unieke ecosysteem in dit prachtige safarigebied te beschermen. 

bottom of page