top of page
Karibu Kenia
MgeniSafaris-FAVICON-64px.jpg

Kenia ligt in Oost-Afrika met Nairobi als hoofdstad. Mombasa is de belangrijkste haven. Er zijn zo’n 47 miljoen Kenianen van wie de meesten tot de Kikuyu en Luo behoren. Aansprekende bevolkingsgroepen zijn de nomaden Samburu, Maasai en Turkana. De officiële talen zijn Engels en het Swahili. De hoogste berg is de Mount Kenia met 5199m. Dit is de op één na hoogste Afrikaanse berg, na de Kilimanjaro in Tanzania.

Kenia overzicht
Klimaat en landschap

Kenia kent een tropisch klimaat dat wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de ligging op de evenaar. Daardoor is het praktisch even lang donker als licht en zijn de dagen bijna het hele jaar door even lang. Aan de kust is een constante hoge temperatuur en het is er vochtig. Naarmate je verder het binnenland in trekt, wordt de lucht droger en de nachten kouder. Het klimaat wordt ook beïnvloed door de hoogte. Kenia kent twee regenseizoenen: april/mei en oktober/november. Let wel, ook hier verandert het klimaat.

Het landschap is zeer afwisselend. De tropische kust aan de Indische Oceaan. De uitgestrekte savanne en de imposante Great Rift Valley met vele meren zoals Lake Nakuru, Naivasha, Bogoria en Baringo en de Aberdare Mountains. In het noorden vind je de woestijn met Lake Turkana als markeerpunt. Hier leven de Turkana, met hun vele kamelen.

Mgeni Safaris_ballooning Serengeti Tanzania.jpg
Kenia Klimaat en landschap
Flora en fauna

Kenia heeft een gevarieerde flora en fauna. De ‘Big Five’ is er te vinden (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn). Maar er is zoveel meer dan dat. Denk aan de vele mooie vogels. De gnoes, zebra’s en impala’s die op de savanne grazen. Op de uitgestrekte grasvlaktes vind je bovendien katachtigen zoals leeuwen, het luipaard en de cheeta’s. Er zijn bijzondere giraffesoorten te spotten, namelijk de net- en rotschildgiraf. In de riveren en meren vind je nijlpaarden en krokodillen. De Rift Valley biedt een thuis aan flamingo’s. Je kunt je hart ophalen als liefhebber van kleurrijke vogels. 

 

Je kunt grote kuddes spotten en een grote variatie. Met een beetje geluk ervaar je de grote trek van de gnoes in het gezelschap van zebra’s en impala’s. Er zijn tal van nationale parken en game reserves waar je op safari kunt met je privéchauffeur/gids. Maak een keuze, je kunt onmogelijk alles zien. Kies een aantal verschillende parken, zodat je een goede indruk krijgt van wat Kenia te bieden heeft. Laat Mgeni Safaris je deskundig adviseren. 

Mgeni Safaris_Leeuw en leeuwin Ruaha.jpg
Kenia Flora en fauna
bottom of page