top of page
Oeganda 
MgeniSafaris-FAVICON-64px.jpg

Oeganda ligt in Oost-Afrika op de evenaar met Kampala als officiële hoofdstad. De stad ligt verspreid over zeven heuvels. De naam betekent 'de heuvels der antilopen'.

De officiële taal is het Engels. In vergelijking met de buurlanden wordt in Oeganda minder Swahili gesproken. De oorspronkelijke bewoners waren jagers-verzamelaars. Oeganda kent bovendien een aantal koninkrijken. Het land heeft een roerige geschiedenis achter de rug. Ben je natuurliefhebber en wil je graag de mensapen in het wild zien?

Mgeni Safaris_imposante zilverrug Rwanda.jpg
Oeganda overzicht
Klimaat en landschap

Oeganda heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur rond de 25 graden. Er zijn twee regenseizoen. De lange regens in april en mei en de korte regentijd in november, maar ook in Oeganda verandert het klimaat. 

 

De besneeuwde bergtoppen van het Rwenzori gebergte ('Maanbergen') in het westen voorzien 3% van de bevolking van water. In dit nationale park vind je Mount Stanley die met  5109 meter de hoogste berg is.

Het landschap is zeer afwisselend en vooral heel groen en vruchtbaar. Herkenbaar aan de vele meren, bergen en terrassen. In het zuidoosten van Oeganda bevindt zich het grootste meer van Afrika, het Victoriameer. Dit meer behoort voor bijna de helft tot het grondgebied van Oeganda, de rest tot de buurlanden Tanzania (het grootste deel) en Kenia. De Nijl splitst het land in tweeën. 

Mgeni Safaris_op de uitkijk in Kidepo Oeganda.jpg
Oeganda Klimaat en landschap
Flora en fauna

In Oeganda kun je naar het regenwoud, het leefgebied van de chimpansees en gorilla’s. Je gaat op trektocht om de imposante dieren in hun oorspronkelijke leefomgeving te spotten. Nog een imposant exemplaar huist in de Nijl. De grootste krokodil ter wereld. Op safari ga je met je privéchauffeur/gids in de nationale parken zoals Lake Mburo, Murchison Falls, Queen Elisabeth of het Semliki Game Reserve. In Oeganda zijn bijzondere diersoorten te spotten, zoals de sitatunga, de roan antilope en de bright’s gazelle en denk bijvoorbeeld aan de bijzondere vogel de shoebill stork. Ben je natuurliefhebber? Ga naar Oeganda. 

Mgeni Safaris_Semiliki Oeganda TUSC.jpg
Oeganda Flora en fauna
bottom of page