top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

De huiskat en zijn familie in het wild

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020

De leeuw en onze huiskat zijn ver weg familie van elkaar. Ze vertonen overeenkomsten én verschillen. Het zijn vleeseters, ze spinnen en hebben een scherp gehoor, ruiken en zien goed. Ze markeren en verdedigen hun territorium. Leeuwen jagen in een groep, terwijl de huiskat dit alleen doet. De leeuwen in het wild zijn sociaal, terwijl de huiskat thuis bij voorkeur solistisch opereert. De huiskat hoeft niet te jagen vanwege de honger, maar doet dit vanuit zijn instinct. Onze huiskat komt met muizen en soms ook ratten en vleermuizen thuis.

Het leefgebied van de leeuwen en andere katachtigen zoals de cheeta, het luipaard, caracal en serval is de Afrikaanse savanne. De kans om zelf leeuwen en cheeta's tijdens je privésafari te zien is groot. Je geniet van deze dieren op de uitgestrekte grasvlaktes in Kenia, Tanzania en Oeganda. Denk bijvoorbeeld aan de Serengeti, de Maasai Mara en het Queen Elisabeth National Park. De cheeta jaagt overdag. Het luipaard is veel lastiger te spotten, omdat dit mooie dier 's nachts op jacht gaat. De kans om deze dieren in actie te zien, is het grootst in de vroege ochtend of late namiddag vanwege de koelere temperatuur. Ze nemen uitstekend de kleur van hun omgeving aan, waardoor de zebra's, gnoes en impala's ze minder snel opmerken. Jij kunt dit zelf meemaken.

Op de website www.mgenisafaris.nl staat een filmpje van Rob en Heidi die met eigen ogen een troep leeuwen in de Serengeti van dichtbij hebben gezien. In een groep jagen de leeuwinnen. De rol van de man is het optreden als bodyguard en het signaleren van gevaar voor de troep leeuwinnen en hun welpen. Leeuwen doden, omdat ze honger hebben. De leeuw brult, de huiskat miauwt. Wil jij zelf 's nachts in je tent de brullende leeuw horen? Dat kun je zelf ervaren en beleven.

Wil jij zelf te gast zijn in de natuur en tussen de (koninklijke) dieren? Dat kan tijdens je onvergetelijke privésafari met eigen chauffeur/gids. Je wensen staan centraal en je maatwerkreis wordt 'gewoon goed geregeld'. Laat op onze website je mailadres achter voor meer safari-inspiratie.

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page