top of page

Kennismaken met privéchauffeur|gids Enock

Bijgewerkt op: 31 dec. 2020

Mgeni Safaris is menigmaal op privésafari geweest met Enock. Ook de eerste klanten van Mgeni Safaris, Heidi en Rob, gingen met Enock op avontuur in Noord-Tanzania. Mgeni Safaris had namelijk de indruk dat er een klik zou kunnen zijn met deze ervaren privéchauffeur/gids die al 19 jaar voor onze lokale partner werkt. En zo geschiedde...


Tijd voor een persoonlijke kennismaking met een ervaren safarigids/chauffeur.

Zijn naam is Enock Allen Mcharo en hij is een Mchagga. De Wachagga zijn een bantoevolk in Tanzania. Andere benamingen voor het volk zijn Wachaga, Chaga, Chagga, Jagga, Dschagga, Waschagga of Mochi. Een afzonderlijk lid van het volk wordt een Mchagga genoemd. Traditioneel leven de Wachagga ten zuiden en oosten van de Kilimanjaro en op de hellingen van Mount Meru.


Al zo'n 19 jaar is Enock actief voor zijn werkgever Simba Safaris. Zijn werkgebied qua begeleiden van privésafari's is Noord-Tanzania met highlights zoals onder andere de Serengeti, de Ngorongoro krater, Lake Manyara en Tarangire National Park.


Hij houdt erg van zijn werk als privéchauffeur/gids. Niet alleen rijdt hij graag, maar ook laat hij met liefde de klanten de verschillende dieren, vogels, planten en natuur

zien en vertelt daarover met passie en humor. Hij heeft boeken in zijn landrover liggen met achtergrondinformatie over natuur en wildlife in Tanzania. En je mag zijn verrekijker gebruiken om het wild dichterbij te halen. Hij houdt ervan om de klanten in Noord-Tanzania te helpen zoeken naar de Big Five en die mogelijk in actie te zien. Als ervaren gids en chauffeur ziet hij de dieren eerder dan jij en ik.


Enock is trots op Tanzania, omdat je hier de beste nationale parken hebt waar ontzettend veel te zien is in een grote variatie. En niet te vergeten in Tanzania ligt de hoogste Afrikaanse berg, de Mount Kilimanjaro. Het leefgebied van zijn stam.


Hij is trouw aan zijn werkgever, omdat hij vindt dat het één van de beste safari operators in Tanzania is.

Naar de indruk van Enock houden Nederlandse reizigers van de natuur in Oost-Afrika en de vele verschillende dieren. Hij vindt Nederlanders over het algemeen attent en geïnteresseerd in zijn cultuur.


Hij vindt het belangrijk dat bezoekers vaker terugkeren en verschillende parken bezoeken om de variatie te zien. Ook adviseert hij je om langer tijd door te brengen in een park om de schoonheid echt te ervaren. Daar is Mgeni Safaris het mee eens en zal dit ook adviseren. Ga voor kwaliteit. Uiteraard is het aan de klant om te kiezen en in overleg je persoonlijke maatwerkreis samen te stellen.


Enock houdt zelf vooral van buffels en de katachtigen. Ze behoren tot de Big Five, het zijn in zijn ogen aantrekkelijke en gevaarlijke dieren.

Hij komt vooral graag in de Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area. De Ngorongoro krater is in zijn ogen uniek in de wereld.

Aan Heidi en Rob bewaart hij goede herinneringen. Ze zagen vele dieren, hij vond hen aardig en geïnteresseerd in zijn land en wildlife.

Met Mama Inge van Mgeni Safaris beleefde hij jaren geleden een bijzonder avontuur. Hij vergezelde haar op weg vanuit Noord-Tanzania naar Saadani National Park in Zuid-Tanzania. Ze kwamen samen vast te zitten in de beruchte 'black cotton soil'. Vele dorpsbewoners moesten er aan te pas komen om de landrover net voor zonsondergang vlot te trekken. Volgens Enock houdt Mama Inge van de natuur en de dieren. En dat kan zij inderdaad beamen.50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page