top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Relativeren in Kenia

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020

Kenia in Oost-Afrika is één van de bestemmingen van Mgeni Safaris. Op zo'n 8 uur vliegen van Nederland. Je kunt overdag vliegen of 's nachts. Ideaal dat er nauwelijks tijdsverschil is. Laat de hectiek van het westerse leven achter je en stap in de zogenaamde Swahili tijd. Als je in Kenia aan je privéchauffeur/gids vraagt hoe laat kom je ons halen voor de safari en er wordt gezegd 10:00 uur? Dan vraag je eerst even of hij de Swahili tijd (+ 6 uur) bedoelt of de westerse tijd. Dan zal hij zeker moeten lachen. Humor en relativeren komt van pas in Kenia en op het Afrikaanse continent. Zeker als je je te gast wil voelen in Afrika. Te gast in de natuur, tussen de mensen en de dieren.In Kenia leg je grote afstanden af. Je praat zozeer niet over het aantal km of mijlen, maar in uren. Mgeni Safaris adviseert je een keuze uit een aantal gebieden te maken. Je kunt nu eenmaal zo'n groot land niet in één keer ervaren en beleven. Dat moet je ook niet willen. Bevalt het goed, dan kom je gewoon nog eens terug als gast. Het is iets westers om 'alles' te willen. Een lijstje afvinken. Mgeni Safaris adviseert kies voor kwaliteit.


Als Mgeni (gast) ga je hoe dan ook afwisseling in de natuur, cultuur en tussen de dieren ervaren. Ga je voor het eerst naar Kenia? Kies dan voor een aantal hoogtepunten en verschillende safariparken. Geniet van het wild in zijn natuurlijke omgeving. Blijf rustig kijken naar de leeuwen die liggen te slapen of langs je auto lopen. Neem je tijd.

Laat je verrassen door wat je onderweg allemaal tegenkomt. En dat is veel en gevarieerd. De dieren lopen vrij rond. Wees niet alleen gericht op de Big Five, maar laat je ook imponeren door de mooie vogels, de geluiden en de wijdse vlaktes.


Denk tijdens je safari bijvoorbeeld aan de parken Samburu (noorden) en de Maasai Mara (zuidwest). Maak kennis met de nomadenvolken zoals de Maasai en de Samburu. De Maasai hoeden geiten en koeien. Voor de Samburu zijn kamelen in het drogere noorden van groot belang. Stap uit de auto en ga wandelen in het merengebied: de Great Rift Valley bij Lake Naivasha en Ol Pejeta. Sluit je safari met privéchauffeur/gids af en vlieg via Nairobi naar Malindi aan de Indische Oceaan voor een aantal dagen onthaasten in combinatie met de Swahili cultuur. Een dergelijk landarrangement op maat op basis van een privéreis kost bij twee personen ca. Euro 3.185 per persoon in juni. Deze prijsindicatie is exclusief internationale vlucht. Een retourticket Amsterdam - Nairobi kost ca. Euro 525 per persoon. Mgeni Safaris gaat ervan uit dat je zelf je internationale vlucht boekt en je kostbare tijd en uitzoekwerk van het landarrangement uit handen laat nemen door een safari organiser als Mgeni Safaris.


Wil je eerst vrijblijvend sparren? Dat kan. Maak gebruik van het contactformulier of bel ons. Mgeni Safaris wenst je in 2020 een Safari Njema.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page