top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Onvergetelijk overnachten in Oost-Afrika

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020

Er zijn tal van overnachtingsmogelijkheden tijdens je privésafari of tijdens je standverlenging. Er is veel keuze. Om je hierbij te ontzorgen, nemen we je mee in het veelzijdige aanbod. Mgeni Safaris richt zich op het comfortabele tot luxe segment. Het persoonlijke contact, de service, gastvrijheid en samenwerking met de lokale bevolking en aandacht voor natuurbescherming staan in een hoog vaandel.


Je kunt tijdens je privésafari met eigen chauffeur/gids kiezen uit een lodge of tentenkamp. Een lodge is vaak wat groter van opzet en daarmee voordeliger. Er zijn tal van voorzieningen en er is meestal een zwembad. Vaak gemaakt van steen in combinatie met hout en stro. Zoveel mogelijk qua bouwstijl en kleuren in harmonie met de omliggende natuur.

Het overnachten in een tent is een belevenis op zich. Je hoort door het tentdoek de geluiden van de dieren intenser dan in een lodge. Vaak is een tentenkamp kleiner van opzet en daardoor kostbaarder dan een lodge. Je hebt kleinere en grotere tenten met een eigen douche/toilet van eenvoudig tot zeer luxe. Mooi om op je veranda te genieten van het prachtige uitzicht. Hoe kleiner de accommodatie, hoe groter de kans is dat dieren het kamp binnenkomen. Een olifant die langs de receptie en door de eetruimte stiefelt. Een wrattenzwijn die met zijn jong bij je tent komt wroeten. Of je hoort 's nachts de leeuwen brullen en het nijlpaard naast je tent grazen. En vergeet de mooie vogels en brutale apen niet. Dit wil je toch zelf meemaken?De accommodaties kunnen binnen of buiten het wildpark liggen. Als ze in het park liggen, bevind je je tussen de wilde dieren die er vrij rondlopen. Je bent te gast in de natuur tussen de wilde dieren. Er gelden vanzelfsprekend veiligheidsregels. Je verblijf in een park is duurder dan wanneer je net buiten het park overnacht.


Bijzonder en avontuurlijk is het slapen in de openlucht in bijvoorbeeld een star bed onder de Afrikaanse sterrenhemel. Fly camping in de bush. Lopend, al dan niet met kamelen, een langere afstand overbruggen en daar je tent op zetten. Je maakt gebruik van een latrine en een bush douche.


Tijdens je privésafari kan er sprake zijn van een zogenaamde technische stop. Dit is een overnachting om bijvoorbeeld een lange afstand te overbruggen. Of als je 's avonds per vliegtuig aankomt, overnacht en de volgende dag aan je privésafari begint. Je bent dan maar kort in je accommodatie en alleen om te slapen. Dan adviseren we je, afhankelijk van jouw wensen, een eenvoudiger onderkomen.


Ook aan het strand van en op de eilanden van Oost-Afrika zijn vele mogelijkheden. Je kunt kiezen tussen grotere en kleinere accommodaties. De grotere resorts bieden allerlei faciliteiten: vermaak, zwembaden, massage, een duikschool, excursies. Te veel om op te noemen. Of kies je juist voor kleinschaligheid met rust, privacy en persoonlijke aandacht? Ga je midden in de oude stad de sfeer proeven, naar de geluiden en het geroezemoes luisteren van de bevolking op straat en de klanken uit de minaret?Natuurlijk zijn er ook hotels, maar die zijn er in onze westerse wereld ook. We adviseren je juist je te laten onderdompelen in het land zelf en zo veel mogelijk te ervaren van wat Oost-Afrika je biedt. Denk bijvoorbeeld aan de Swahili cultuur aan de kust die je terugvindt in o.a. de bijzondere decoratie en de bouwstijl.Door de afwisseling aan te laten brengen, ervaar je een diversiteit in onderkomens en kun je 'spelen' met je kosten. Ook is het iedere keer weer een aangename verrassing waar je terecht komt en overnacht. Onderdeel van je onvergetelijke ervaring en belevenis. Een reis bouw je normaal gesproken op naar een hoogtepunt om nooit te vergeten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een laatste aantal nachten in een luxere, bijzondere en rustige omgeving. Oftewel er kan van alles. Welke stijl spreekt je aan? Wat is je budgetindicatie? Wat heb je er voor over? Laat je bij je keuze deskundig adviseren door Mgeni Safaris.


Tenslotte ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Blijf minimaal twee tot drie nachten op één lokatie, zodat je werkelijk geniet en tot rust komt.


Ga als vreemdeling naar Kenia, Tanzania en/of Oeganda en keer als gast terug.

Safari njema.49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page