top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Oog in oog met wildlife in Oost-Afrika

Oog in oog met wildlife in #oostafrika. Dat kan zomaar gebeuren. De wilde dieren migreren vrij door de natuur en spectaculaire landschappen. Je bent met recht te gast.


Oog in oog met een giraffe. Dat gebeurt bijvoorbeeld als je nietsvermoedend in je lodge staat te genieten van de omgeving. Dit kan gebeuren in de Hatari Lodge in Arusha National Park. Of je komt deze vriendelijke reus tegen tijdens je begeleide #loopsafari. Er zijn bovendien verschillende soorten giraffen. Degene die in Noord-Kenia leven, hebben zich aangepast aan de meer droge, dorre en woestijnachtige omgeving.

Als je oog in oog met een olifant komt te staan, luister dan goed naar de instructies van je gids. Is het een chagrijnige stier die alleen op pad is? Of gaat het om een groep met moeders, tantes en jongen? Ze lopen als het ware op kousevoeten. Dus of je ze hoort aankomen? Met name spannend als je op loopsafari bent. Je voelt je nietig temidden van deze grote en intelligente dieren. Ze kunnen je ruiken, dus het is verstandig om rekening te houden met de windrichting.


Mgeni Safaris verbleef in Ruaha National Park aan de droge rivierbedding. Toen we uit het restaurant kwamen om naar de tent te lopen, waren we ingesloten door olifanten. Vanuit het restaurant kwamen de instructies van het personeel. Rustig achteruit lopen het restaurant weer in. In Selous Game Reserve stiefelde een olifant dwars door het kamp met de was op zijn rug.

Oog in oog met een buffel die alleen is, is prima als je hem ziet vanuit je accommodatie. Al lopende wil je hem liever niet alleen tegenkomen. Mgeni Safaris was tijdens de begeleide loopsafari bij wijze van spreken al eens een boom aan het uitzoeken om in te gaan klimmen, mocht de buffel willen gaan aanvallen. Dat gebeurde gelukkig niet.

Oog in oog met chimpansees. Dat kan bijvoorbeeld in Tanzania, Kenia en in Oeganda. Tijdens een actieve trekking op zoek in het dichte bos naar deze bijzondere dieren die in groepen leven en met uitsterven bedreigd zijn. Gelukkig zet #janegoodall zich voor deze intelligente dieren in. Mgeni Safaris had de eer haar meermalen te ontmoeten. Zowel in Tanzania als in Nederland. Haar onderzoek vond met name plaats in het Gombe National Park in het westen van Tanzania.

Oog in oog met de gorilla. Diep verscholen in het regenwoud van Rwanda en Oeganda leven de berggorilla's die ook met uitsterven bedreigd zijn. Tijdens een inspannende tocht in het regenwoud op hoogte vind je een groep samengesteld uit een grote grijze zilverrug met zijn vrouwtjes en jongen. Kijk ze vooral niet in de ogen.


De gorilla tracking is een kostbare en inspannende ervaring, maar eentje om nooit te vergeten. De ervaring leert dat de tracking in Bwindi National Park in Oeganda doorgaans zwaarder en uitdagender is dan in Rwanda. In Virunga is het mogelijk dat je de gorilla's vrij snel vindt op lager gelegen terrein. Conditie en uithoudingsvermogen in combinatie met een goede gezondheid is van belang om deze tracking te doen. Dit geldt ook in mindere mate voor de chimpansee tracking. Laat je door ons adviseren.

Oost-Afrika is ook dé regio waar je de katachtigen in het wild ziet. Op de uitgestrekte savanne vind je de cheeta's, leeuwen en luipaarden. Prachtig om oog in oog te staan met een troep leeuwinnen of een mannetjes leeuw met zijn imposante manen. En wat denk je van de welpjes? Ontroerend mooi.

Tijdens je safari in Oost-Afrika zul je oprecht nooit teleurgesteld zijn. Je ziet altijd wild in een grote variatie. Grote kuddes die vrij migreren. Je vindt er het grote wild, maar de kleinere dieren zijn zeker zo fraai en indrukwekkend. En wat denk je van het rijke vogelleven? In Oeganda kun je bijvoorbeeld het nationale symbool de kraanvogel spotten.

Wil je zelf met Mgeni Safaris oog in oog staan met het wild van Kenia, Tanzania, Oeganda en Rwanda? Dat kan op veilige afstand vanaf je veranda of vanuit het safarivoertuig. Het kan ook avontuurlijker tijdens een chimpansee- en/of gorillatracking of loopsafari.


Voor meer safari-inspiratie www.mgenisafaris.nl Vraag ons om advies, abonneer je op onze nieuwsbrief of vraag een offerte aan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page