top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Op safari in Oost-Afrika na covid-19

Hoe ziet je toekomstige privésafari er met Mgeni Safaris in Oost-Afrika uit? Niemand die het (nog) weet. Of toch wel? We nemen je mee in onze gedachtegang. Nu nog dromen, peinzen en later weer reizen.


Er worden voorzichtige reisstappen gemaakt in eigen land en Europa. We zien ineens hoe mooi onze eigen achtertuin is, dat we misschien veel meer hebben dan we denken. Dat rijkdom het leven in vrijheid is. Dat je gezond bent.


Reizen buiten de Europese grenzen kan nog niet of wordt afgeraden. Er is per 1 juli 2020 een lijst met 'veilige' landen buiten Europa gekomen. Rwanda is daar tot nu toe als enig Afrikaans land op gezet. Echter, bij Buitenlandse Zaken staat Rwanda nog op oranje. Afrika als continent is gewend aan tegenslagen en de strijd tegen o.a. burgeroorlogen, natuurrampen als droogte of juist overstroming, sprinkhanenplagen en ebola. Onderdelen van het leven, het hier en nu en de dagelijkse realiteit van de bevolking. De huidige realiteit is ook dat toerisme een belangrijke inkomstenbron is en een bepaalde nieuwe afhankelijkheid met zich meebrengt. En die bron is praktisch opgedroogd. Niet alleen bij de ontvangende landen, maar ook bij de zendende landen zoals Nederland.


De code van Oost-Afrika staat nog op oranje. De bedoeling van reizen is normaal gesproken o.a. zorgeloosheid, ontspanning, veiligheid, beleven en ervaren. Nu is reizen onzeker, onduidelijk en vliegen voor weinig geld kan eigenlijk niet meer. Kortom er is meer bewustwording gekomen, we zijn tot stilstand gekomen en tegelijkertijd komen we in protest tegen de coronamaatregelen. We willen ons oude leven en reisgedrag weer terug. Kunnen we terug naar 'normaal' en wat is dat dan... ?


Wat wij weten als Mgeni Safaris is het volgende. Blijkbaar is ruimte en frisse lucht belangrijk in het tegenhouden van het virus waartegen nu nog geen vaccinatie bestaat. En laat die ruimte en frisse lucht er nou zijn in Oost-Afrika. Denk bijvoorbeeld aan de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti in Tanzania of de Maasai Mara in Kenia. Zie jij jezelf hier al zitten? Genietend van het uitzicht, de natuur, de rust en stilte.

Gepaste afstand houden is belangrijk. Dat kan makkelijker als je een privésafari maakt met jouw huishouden. Je reist met je eigen gezelschap, als echtpaar of gezin. Het safarivoertuig is groot genoeg om afstand te houden. Ventilatie kan met de ramen open en als je in de wildparken van Kenia, Tanzania en Oeganda op safari bent gaat het dak van de auto omhoog. Je privéchauffeur/gids zal nog meer dan ooit aandacht hebben voor hygiëne, ruimte, ventilatie en het handenwassen.

Als je met Mgeni Safaris op safari gaat, bepaal je uiteraard zelf waar je wilt overnachten. We raden je in het algemeen een verblijf in kleinschalige tentenkampen en lodges aan. Deze zijn duurder dan grotere accommodaties, maar in deze kleinschalige onderkomens vind je opnieuw de ruimte, rust en afstand die in de huidige tijd zo nodig blijkt te zijn.

Het klimaat is een voordeel. Praktisch het hele jaar rond kun je op safari en buiten leven in de prachtige natuur. Te gast tussen de mensen, dieren en de diversiteit in de afwisselende landschappen in Kenia, Tanzania en Oeganda.

Hygiëne is nog belangrijker geworden, maar begrijp ons goed die was al heel belangrijk. We reizen naar een ander continent met een ander klimaat en eetgewoontes. We moeten daar als Westerse reizigers sowieso aan wennen.

Wat al speelde voor corona überhaupt in beeld was, is dat gorilla's en chimpansees in Oost-Afrika genetisch nauw met ons verwant zijn . Daarmee zijn ze bevattelijk voor onze ziektes. Als je ziekteverschijnselen vertoont, mag je niet mee op de gorilla- of chimpanseetracking. Je kunt je hier nu misschien meer bij voorstellen dan voorheen?

Mgeni Safaris biedt geen goedkope reizen aan. We staan en gaan voor kwaliteit en kleinschaligheid. Duurzaamheid was al belangrijk en blijft belangrijk. Mgeni Safaris ziet duurzaamheid o.a. als bewust zijn van de (mogelijke) consequenties van je reisgedrag in combinatie met wat wij aanbieden. Jouw wensen staan centraal en daar proberen we de passende maatwerkreis bij samen te stellen. Daarin speelt ethiek ook een rol. Mgeni Safaris zal bijvoorbeeld nooit faciliteren in een safari waarbij gejaagd wordt voor het plezier. Het is met jou als onze klant samen zoeken naar een (nieuw) evenwicht.

Er zal mogelijk nog meer behoefte zijn aan zekerheid. Die is er tot op zekere hoogte te geven. Dat begint bij de keuze voor een betrouwbare reispartner. Mgeni Safaris kent Oost-Afrika uit eigen ervaring en werkt met lokale partners die hun sporen in de reisbranche hebben verdiend en achter onze kernwaarden staan. Bovendien zijn wij aangesloten bij #VVKR en #GGTO. Dit zijn keurmerken die jou als (toekomstige) klant van Mgeni Safaris dat gevoel van veiligheid en betrouwbaarheid kan geven. Daarbij past zorgvuldige communicatie en verwachtingsmanagement.


En laten deze ingrediënten nu goed passen bij het 'nieuwe normaal'. Wil je een vrijblijvende offerte of advies ontvangen voor 2021 laat het ons weten via contact@mgenisafaris.nl Ook kun je je vrijblijvend aanmelden voor onze nieuwsbrief voor Safari-Inspiratie.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page