top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Te gast in Oost-Afrika: to do or not to do

Hoe maak je je reis in Oost-Afrika zo veilig en ontspannen mogelijk? Dat heeft natuurlijk ook met je eigen voorbereidingen te maken. Door je te verdiepen in de lokale gedragsregels, omgangsvormen, cultuur en religie. Je kunt je van te voren inlezen en informatie inwinnen. Uiteraard is tijdens je privésafari je chauffeur/gids aanwezig om je vragen te beantwoorden en je van alles te vertellen over de natuur, cultuur en de dieren.


Graag zet Mgeni Safaris een aantal spelregels voor je op een rij.


Op safari

Onderhandelen als je souvenirs koopt is heel gebruikelijk. Stel je bent op bezoek bij de Maasai (Kenia en Tanzania) of de Samburu (Kenia). Dit zijn handelsvolkeren, dus koop je hun smaakvolle souvenirs dan ga je de onderhandelingen aan. Maak er een spel van en een ervaring.


Geduld, humor en relativeringsvermogen komen in Afrika altijd goed van pas. Pole Pole.


Je bent te gast tussen de dieren en in de natuur. Volg daarom de aanwijzingen van de chauffeur/gids op en/of die in de accommodaties. Als je in de nationale parken bent en verblijft, dan gelden hier specifieke regels om de natuur en wilde dieren te beschermen.

Er zijn gedrags- en gezondheidsvoorschriften bij de gorilla- en/of chimpanseetracking in Oeganda of tijdens de Kilimanjaro beklimming in Tanzania. Belangrijk dat je fit en gezond bent, over een goede conditie beschikt. Twijfel je, neem dan van te voren contact op met je huisarts en laat je adviseren of dit soort inspannende activiteiten een goed idee zijn?

Tijd

Tijd is in Afrika een relatief begrip. In het Westen zijn we gewend alles op tijd en op afspraak te doen. Houd er in Afrika rekening mee dat dit wel eens anders gaat. Er is sprake van een Westerse tijd en een Swahili tijd.


Fooi

Er is op een bepaalde manier een tipcultuur. Bijvoorbeeld na afloop van je privésafari. Je chauffeur/gids ontvangt natuurlijk een basissalaris van onze lokale agent. Het is gebruikelijk hem een tip te geven als dank voor zijn goede en persoonlijke begeleiding.

Ook is het normaal om je kamermeisje of degene die je bagage naar je kamer brengt, een tip te geven. Het kan ook zijn dat er een tipbox is dat onder het personeel wordt verdeeld. Of je geeft je privégids een fooi na afloop van de begeleide stadswandeling in Stone Town op Zanzibar.

Strand

Houd er rekening mee dat topless zonnen ongepast is. Zeker aan de kust van Kenia en Tanzania waar de Islam de heersende religie is.

Het is respectvol je schouders en knieën te bedekken.

Religie

Aan de kust en op de eilanden is de Moslimcultuur aanwezig. Dit betekent dat er sprake kan zijn van de Ramadan. In het openbaar alcohol drinken wordt niet gewaardeerd. Niet alle accommodaties schenken in het algemeen alcohol en/of tijdens de ramadan. Drink in ieder geval geen alcohol in het zicht.

Taal

Men kan het enorm waarderen als je een aantal woorden Swahili spreekt.


Als je via Mgeni Safaris je privésafari boekt, ontvang je bij je reisbescheiden een informatiebulletin met allerlei praktische en achtergrondinformatie.


Langs deze weg wenst Mgeni Safaris je een gelukkig en gezond 2021. Dat er maar weer kwalitatief gereisd kan en mag worden.


Voor meer informatie contact@mgenisafaris.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page