top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Tropisch strand aan de Indische Oceaan in Oost-Afrika

Oost-Afrika is zó veelzijdig dat je na je privésafari heerlijk kunt nagenieten op een tropisch strand aan de Indische Oceaan. Dit kan op een eiland of direct aan de kust. De kust van Kenia en Tanzania is langgerekt. De plaatjes kloppen echt. Witte stranden, azuurblauw water en palmbomen. Ook de niet-strandliefhebber zal het hier naar zijn zin hebben. Gewoon simpelweg bijkomen van alle indrukken tijdens de safari. Je hebt eerst allerlei wilde dieren gezien, en misschien wel de Big Five (lees onze blog over deze indrukwekkende dieren) in hun natuurlijke omgeving. Uren gereden samen met je privéchauffeur/gids (Ga jij op safari met Enock? Maak kennis met hem via onze blog). Geslapen in de bush. Genoten van de veelzijdige natuur, landschappen en cultuur. Even afschakelen, voordat het normale leven thuis weer begint.

Je kunt in Oost-Afrika zelf blijven, in Kenia of Tanzania dus. Je ziet in de praktijk regelmatig dat een privésafari in Kenia met een verblijf op Zanzibar wordt gecombineerd. In Oeganda en Rwanda zijn geen stranden, maar wel mooie meren waar het ook goed toeven is na je rondreis. Denk bijvoorbeeld aan Lake Kivu of Lake Victoria.


En als klap op de vuurpijl kun je ook nog denken aan de Seychellen. Het makkelijkste is deze eilanden-archipel (meer informatie in onze eerdere blog over de Seychellen) te combineren met Kenia. Vanuit Nairobi gaat er een rechtstreekse vlucht naar het hoofdeiland Mahé. In drie uur ben je op je bestemming. Kortom allerlei mogelijkheden waarover Mgeni Safaris je graag adviseert.


Oost-Afrika ligt aan de Indische Oceaan. Een heerlijke warme golfstroom waarbij er grote verschillen zijn tussen eb en vloed. Neem waterschoenen mee, zodat je beschermd bent tegen de stekels van de zeeëgels. Het onderwaterleven is zeer de moeite waard. Liefhebbers van snorkelen en duiken komen hier prima aan hun trekken. Je kunt de vriendelijke walvishaai tegenkomen of dolfijnen. Maar ook boven water is genoeg te beleven. Je kunt bijvoorbeeld onder begeleiding gaan diepzeevissen. Mooi om bijvoorbeeld de zonsondergang te bekijken vanaf een traditioneel zeilschip, een zogenaamde dhow. Een dhow is een mooi voorbeeld van de Swahili Cultuur (wil je meer weten over de Swahili cultuur, volg deze link naar de blog voor meer informatie). Afrika ontmoet het Midden-Oosten.

Aan de kust en op de eilanden is de luchtvochtigheid hoog. Zeker rondom de regentijden in april/mei en oktober/november. Het waait regelmatig behoorlijk hard.

Het klimaat aan de kust is beduidend anders dan in het binnenland waar het doorgaans aangenaam warm is en minder sprake is van vochtige hitte.


Kenia

In Kenia vind je het beroemdste strand Diani Beach ten zuiden van Mombasa. Overigens is deze havenstad de moeite van een bezoek zeker waard. Doe dit dan wel begeleid met een privégids. Het strand bij Diani is langgerekt. Je vindt er relatief grootschalige hotels die van alle gemakken zijn voorzien van middenklasse tot uiterst luxe. Geniet bijvoorbeeld van een ontspannen massage na al het gehobbel in het safarivoertuig. Tussen deze accommodaties zijn ook wat kleinere accommodaties te vinden. Vlakbij Diani Beach ligt een mooie golfbaan.

Mocht je de iets minder drukke en toeristische plekken willen opzoeken, dan kun je denken aan de omgeving van Watamu en Malindi. Deze plaatsen liggen ten noorden van Mombasa. Van oudsher is Malindi een plek waar Italianen graag komen. In het achterland is een aantal interessante excursies te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Gedi Ruins bij interesse voor cultuur en historie.


Seychellen

Een leuke manier om de archipel te ontdekken, is eilandhoppen. Je kunt gebruik maken van de ferryverbindingen of een binnenlandse vlucht. Een nog luxere optie is de helicopter. Je vindt er de zogenaamde 'inner' eilanden die bekend staan om hun bergachtige en bosrijke omgeving met prachtige stranden. De 'outer' eilanden zijn plat en koraalachtig. Er zijn 115 eilanden, maar de bekendste zijn Mahé (het hoofdeiland), la Digue en Praslin. Op Mahé is het meeste te doen. Dus wil je afwisseling en nog allerlei activiteiten ondernemen, dan ga je naar het hoofdeiland en verken je bijvoorbeeld met je huurauto de mogelijkheden. Ben je een liefhebber van golf, dan vind je op Praslin een 18-holes baan bij het Constance Lemuria Resort. Wil je wat meer rust, privacy, relaxen en watersport ga dan naar de andere eilanden. Er is keuze genoeg. Laat je adviseren.

Tanzania

Veruit de meesten gaan voor hun strandverlenging naar het eiland Zanzibar. Dit eiland spreekt tot de verbeelding. Je kunt hier historie en strand combineren. Een bezoek aan de oude stad Stone Town is zeer de moeite waard en er zijn tal van prachtige stranden en een ruime keuze uit allerlei soorten accommodaties in diverse luxeniveaus. Voor iedereen is er wel iets te kiezen. Ook zijn er verschillende eilanden rondom Zanzibar waarop exclusief verbleven kan worden. Op Zanzibar kun je diverse excursies maken, zoals bijvoorbeeld aan de rode colobus aap in Jozani Forest of maak kennis met de kruiden en specerijen van het eiland.

Je gaat naar de eilanden Mafia en Pemba als je de rust zoekt en vooral het duiken en snorkelen wilt ontdekken.

Op het vasteland kun je naar het strand rondom Dar es Salaam of denk bijvoorbeeld aan Saadani Game Reserve waar je in de bush aan het strand verblijft. Op de achtergrond de geluiden van de wilde dieren en op de voorgrond de Indische Oceaan. Denk bijvoorbeeld aan de bijzondere plaats vissersplaats Tanga die je kunt bezoeken als je vanuit Noord-Tanzania naar Dar es Salaam langs de kust rijdt. En niet te vergeten Lazy Lagoon voor de kust bij Bagamoyo.


Ook bijzonder is een verblijf aan Lake Tanganyika in het Westen van Tanzania. Als je de chimpansees in Mahale of Gombe (lees meer in onze blog over de ontmoeting met Jane Goodall) met eigen ogen hebt gezien, geniet je aan dit diepe en langgerekte meer van je rust en privacy,

Oeganda

Als je in Oeganda op safari bent geweest, kun je denken aan Lake Victoria als pleisterplaats. Of je reist af naar de Ssesse eilanden in dit enorme meer.

Rwanda

Strijk neer aan de oevers van Lake Kivu en geniet van het comfort in het Serena Hotel.

Genoten van al deze mooie beelden? Dan wil je dit vast een keer in het echt gaan zien. Het is goed toeven aan de Indische Oceaan of aan de meren in Oeganda en Rwanda. In de schaduw onder de palmbomen genieten van een verkoelend drankje en hapje.

Hou dit vast tot het moment dat het sein voor verre reizen weer op groen staat. Dat reizen na covid-19 weer ontspannen is en minder gedoe zoals nu het geval is.


Safari njema ! Ga als vreemdeling en keer als gast terug vanuit Oost-Afrika.


Karibu Tena


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page