top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Veilig en betrouwbaar naar Oost-Afrika

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020

Veilig(heid) op reis is vanzelfsprekend belangrijk voor iedereen. De wereld is in zijn algemeenheid onrustig en reizen kent helaas nu eenmaal bepaalde veiligheidsrisico's. Ook in Afrika. Je kunt niet alles voorzien en je redelijkerwijs ook niet tegen alles beschermen. Het goede nieuws is dat je van alles kunt doen om eventuele risico's tijdens het reizen kleiner te maken.


In het algemeen is het belangrijk het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken in de gaten te houden, je vooraf goed in te lezen en voor te bereiden op je verre reis naar een andere cultuur. Er gelden nu eenmaal andere normen, waarden en omgangsvormen dan bij ons. Zeker als je voor de eerste keer het indrukwekkende continent gaat bezoeken, ervaar je een groot verschil met Nederland. Je ervaart andere kleuren, geuren en smaken. Je ontmoet de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Je maakt kennis met de bijzondere stammen en hun gebruiken.


Veiligheid heeft ook te maken met de keuze voor een betrouwbare reispartner. Mgeni Safaris verzorgt daarom je privéreis op maat samen met ervaren locale partners in Kenia, Tanzania en Oeganda die hun sporen hebben verdiend. Je gaat op safari met een privéchauffeur/gids die het land goed kent en in dienst is van onze locale partner. Hij komt er zelf vandaan. Hij adviseert je wat wel of niet te doen als je te gast bent in de natuur, bij de mensen en tussen de dieren.


Als je op safari bent, ben je onbekend met het gedrag van de dieren in het wild. Daarom is het zo belangrijk om met een kwalitatief goede chauffeur/gids op safari te gaan. Hij vertelt je wat wel of juist niet te doen. Ook tijdens je verblijf zal er informatie zijn over wat wel en juist niet te doen als je bijvoorbeeld in het donker terugloopt naar je kamer of tent. Doorgaans word je dan begeleid door een zogenaamde askari.

Veiligheid heeft te maken met gezondheidsrisico's. Daarom belangrijk om vooraf én tijdig advies in te winnen op vlak van vaccinaties en het malariarisico. Tijdens je privésafari op maat let je uiteraard zelf op je persoonlijke hygiëne, wat je eet en drinkt en verblijf je in comfortabele accommodaties. Je wensen staan centraal en Mgeni Safaris probeert daarbij zo goed mogelijk aan te sluiten. Dit verhoogt je veiligheidsgevoel en het reële verwachtingspatroon voorafgaand en tijdens de reis.

Het kan zijn dat je ter plaatse kiest voor optionele excursies via de accommodatie. Laat je dan goed informeren en luister ter plekke naar de aanwijzingen van je gids. Deze optionele excursie is immers geen onderdeel van je reisovereenkomst met Mgeni Safaris.


Tijdens je safari zijn we ter plaatse en in Nederland bereikbaar voor noodgevallen en problemen. Dit gebeurt bijvoorbeeld telefonisch of via radiocontact in het safarivoertuig of de accommodatie.


Kijk ook altijd naar een safari organiser die de garantieregeling en aansprakelijkheidsverzekering op orde heeft. Dit moet in de basis 'gewoon goed geregeld zijn'. En dat is het geval bij Mgeni Safaris. We zijn als reisspecialist namelijk bezig met de aanvragen VVKR en GGTO.


Tenslotte is het advies neem vooral ook je gezonde verstand mee op safari.

Mgeni Safaris wenst je een Safari Njema (goede reis).

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page