top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Het leven van Freddie Mercury op Zanzibar

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020

Al weer 28 jaar geleden overleed hij. De markante leadzanger van de Britse band Queen met vele hits op hun naam. Al jaren op nummer 1 in de top 2000. Intussen is er een indrukwekkende film over zijn leven met de titel Bohemian Rapsody verschenen.


Wist je dat Freddie op 5 september 1946 is geboren als Farrokh Bulsara in Stone Town Zanzibar? Zijn ouders zijn Parsi's, uit Perzië afkomstige Indiërs. Zijn vader werkte als kassier bij het hooggerechtshof voor de Britse overheid op Zanzibar. Farrokh leerde lezen en schrijven op de St. Joseph's Convent Missionary in Stone Town, oftewel de oude stad van het eiland. Op 8-jarige leeftijd gaat hij naar kostschool in Bombay, India. Nog altijd wonen er veel Indiërs in Tanzania.


Javed Jafferji is een professioneel fotograaf en woonachtig op Zanzibar. Hij is één van de initiatiefnemers voor het museum over de leadzanger van Queen. In de oude stad - Stone Town - is het voormalige huis van Freddie omgetoverd tot een museum. Maak hier een wandeling door zijn roerige leven. Hij was zelf overigns ook een fervent fotograaf. Het is een klein museum met vele foto's. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebook pagina Freddie Mercury Museum Zanzibar.Een dergelijke excursie is prima te combineren met een begeleide wandeling door de nauwe straatjes van de oude stad. Doe dit met een privégids en hoor de verhalen over de Swahili cultuur, de geschiedenis en slavenhandel. Loop over de markten. Zie en ruik de handel in fruit, vis en vlees. Ruik de specerijen. Onderweg zie je de mooie deuren met fraai houtsnijwerk.

Een dergelijke excursie inclusief privégids regelt Mgeni Safaris graag voor je. Trek hier zeker een halve dag voor uit. Blijf bijvoorbeeld twee nachten in Stone Town om de bijzondere sfeer echt te kunnen opsnuiven. Ga daarna door voor enkele dagen relaxen aan het strand. Mgeni Safaris geeft je met plezier deskundig en passend advies voor je privésafari op maat.33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page