top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Wat merk je tijdens je safari van het koloniaal verleden?


Allereerst goed nieuws. De reisadviezen van BuZa voor Oost-Afrika staan na lange tijd weer op geel. Rondreizen in Kenia, Tanzania, Oeganda en Rwanda kon de afgelopen twee jaar wel met grote beperkingen, maar nauwelijks iemand deed dit. Reizen werd gedoe, een hoofdpijndossier en dat is niet wat je wilt. Natuurlijk wil je je goed voorbereiden en inlezen en is een reis naar Afrika anders dan met de camper naar Frankrijk. Maar over de gehele linie zoek je ontspanning en niet al te veel spanning. Reizen buiten Europa kan weer, nu de coronapandemie over haar hoogtepunt heen lijkt te zijn. Tip: check vooraf tijdens je voorbereiding je reis- en annuleringsverzekering.


Zoals beloofd deel 2 over het koloniale verleden, maar nu praktisch toegepast tijdens jouw safari en rondreis door Oost-Afrika. Wat merk je daar zelf nou van? Deel 1 nog niet gelezen?

In het binnenland tijdens je safari proef je de sfeer van weleer. De tijden van de beroemde ontdekkingsreizigers als Stanley en Livingstone herleven. Je bent zelf bezig met je persoonlijke ontdekkingsreis. Vroeg uit de veren. 's Ochtends vroeg op safari als de dieren actief zijn. Bacon & eggs met saucages tijdens je bush breakfast op een prachtige plek aan de rivier. Lees onze eerdere blog over de local cuisine.

Het is heel gebruikelijk dat je aan het einde van de dag een 'afternoon tea met biscuit' krijgt aangeboden. Of tijdens je sundowner op een mooi uitkijkpunt genieten van een G&T, cocktail of brandy. Je kunt in je mooie kamer of tent aan het voeteneinde een karaf met sherry vinden.

Als je overnacht in de zogenaamde klassieke safaritenten, dan zie je in de inrichting vaak de koloniale stijl terug. Middenin de bush kun je plaatsnemen op een chesterfield bank. Dat verwacht je toch niet?

Kenia en Tanzania kregen tijdens de koloniale overheersing ieder een berg. Daarom zie je op de kaart een abrupte overgang in de grens tussen Kenia en Tanzania. Dit had tot gevolg dat Kenia beschikt over de Mount Kenya. Tanzania kreeg het 'Dak van Afrika' de Kilimanjaro.

Het is geen geheim dat het Engelse koninklijk huis naar Oost-Afrika reist. Queen Elisabeth kwam graag naar de vruchtbare Aberdares in de Rift Valley in Kenia en overnachtte in The Ark.


Aan de kust vind je een ander type koloniaal verleden. Alles ademt de Arabische overheersing van weleer.

Zelf ervaart Mgeni Safaris het rondreizen met een privéchauffeur/gids als behoorlijk koloniaal. Overigens heeft dit vooral een praktische en veiligheidsreden. De landen in Oost-Afrika lenen zich voor onervaren reizigers namelijk niet voor een selfdrive met huurauto. Rwanda vormt daarop een uitzondering.

De afbeeldingen spreken voor zich. Alles ademt een verhaal en linkt aan de rijke historie. Ze geven ook aan hoe gevarieerd de regio Oost-Afrika is. Na je privésafari verlenging op een eiland of aan de kust? Dan heb je het idee dat je een tweede reis gaat ondernemen. Het contrast is zo groot.


Laat je met Mgeni Safaris in aangename zin verrassen in aangename zin door Oost-Afrika. Heb oog voor het verleden waardoor je het heden beter begrijpt.댓글


bottom of page