top of page
Rwanda 
MgeniSafaris-FAVICON-64px.jpg

Het kleine land Rwanda ligt ook in Oost-Afrika. Kigali is de schone hoofdstad van het land dat zich snel economisch ontwikkelt. Het wordt ook wel eens klein Zwitserland of het land van de vulkanen genoemd. 

Rwanda is een klein land, zelfs kleiner dan Nederland. Een groot voordeel. Hierdoor kun je in relatief korte tijd veel zien van de natuur, meren, vogels en wildlife. Om alleen voor gorilla's naar Rwanda te gaan, daar doe je het land echt mee tekort. Er zijn diverse nationale parken te bezoeken en indrukwekkend hoe de verzoening met het gruwelijke verleden van 1994 vorm heeft gekregen. 

Mgeni Safaris_mistflarden Rwanda.jpg
Oeganda overzicht
Klimaat en landschap

Rwanda kent een gematigd tropisch klimaat, wat het verblijf in het land erg prettig maakt. De temperatuur schommelt het hele jaar door rond de 25 graden. In het noorden en westen, waar veel bergen zijn, is het vaak iets koeler. Jaarlijks zijn er twee regenseizoenen in Rwanda.

Het landschap is zeer afwisselend en vooral heel groen en vruchtbaar. Het land wordt omsloten door Congo, Burundi en Oeganda. Herkenbaar aan de vele meren, bergen en vulkanisch landschap in combinatie met tropisch regenwoud.

Dian Fossey heeft Rwanda op de kaart gezet. Wie heeft de film Gorillas in the mist nou niet gezien?  Zij leefde tussen de mensapen in de Virungas. 

Uniek is dat je in Rwanda naast een privésafari met chauffeur/gids ook voor een selfdrive kunt kiezen per huurauto. 

Mgeni Safaris_fietsen rondom Lake Kivu.jpg
Oeganda Klimaat en landschap
Flora en fauna

Rwanda heeft een bijzondere natuur die je vooral terugvindt in de drie nationale parken en enkele bosgebieden.

Akagera is een leefgebied voor typische savannedieren zoals giraffen en olifanten. Bij de vulkanen leven naar schatting een derde van de wereldwijde berggorilla-populatie. Nyungwe Forest heeft dertien soorten primaten waaronder chimpansees en Ruwenzori colobus boomapen. Ook komen er in Rwanda veel verschillende soorten vogels voor. In totaal zijn er meer dan 670 vogelsoorten in Rwanda geteld.

Mgeni Safaris_ruwenzorituraco.jpg
Oeganda Flora en fauna
bottom of page