top of page
Tanzania 
MgeniSafaris-FAVICON-64px.jpg

Tanzania ligt in Oost-Afrika met Dodoma als officiële hoofdstad. Dar es Salaam is de belangrijkste havenstad en voormalige hoofdstad. De Zanzibar archipel heeft een semi-autonome status.

Tanzania werd al circa 2 miljoen jaar geleden bewoond door mensachtige wezens. In de Olduvai Gorge heeft Louis Leaky fossielen van menselijke voorouders gevonden. Er wonen zo’n 54 miljoen Tanzanianen. Net als in Kenia wonen hier ook de Maasai. Bij Lake Eyasi leven de Hadzabe. Jagers en verzamelaars, nauw verwant aan de bosjesmannen in Zuidelijk Afrika. De officiële talen zijn Engels en het Swahili.

Tanzania overzicht
Klimaat en landschap

De hoogste Afrikaanse berg is de Mount Kilimanjaro. Zelf beklimmen? Dat kan via diverse routes. In tegenstelling tot de Mount Kenia heb je geen technische klimkennis nodig. De top (Uhuru) ligt op 5895m. Als voorbereiding kun je bijvoorbeeld de Mount Meru in Arusha National Park beklimmen.

Je vindt in Tanzania een tropisch klimaat dat wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de ligging in de buurt van de evenaar. De dagen en nachten zijn daardoor praktisch even lang. Aan de kust en op de eilanden is het vochtig. De temperatuur is vrij hoog en die wordt op zijn beurt beïnvloed door de wind. Verder het binnenland in wordt de lucht droger en de nachten kouder. Het klimaat wordt ook beïnvloed door de hoogte. Tanzania kent twee regenseizoenen in april/mei en oktober/november. Ook hier verandert het klimaat. 

Het landschap is zeer afwisselend. De tropische kust aan de Indische Oceaan en op de eilanden. De uitgestrekte savanne van de Serengeti. De Great Rift Valley met onder andere de Ngorongoro krater. Selous Game Reserve is bijzonder vanwege de Rufiji Delta. Een moerasachtig gebied met een rivier die uitmondt in de Oceaan. Een beetje te vergelijken met de Okavango Delta in Botswana.

Mgeni Safaris_baobabbomen Tarangire Tanzania.jpg
Tanzania Klimaat en landschap
Flora en fauna

Ook in Tanzania is de flora en fauna divers. Het rijke onderwaterleven. Chimpansees in Mahale Mountains en Gombe Stream. De ‘Big Five’ is in Tanzania ook te spotten. In de Serengeti kun je getuige zijn van de grote kuddes gnoes, zebra’s en impala’s in het gezelschap van de katachtigen.  Met een beetje geluk ervaar je de grote trek. Zelf genieten van de wilde dieren in vrijheid?

Het land is groot en er zijn tal van nationale parken en game reserves waar je op safari gaat met je privéchauffeur/gids. Je kunt kiezen uit de noordelijke, westelijke en zuidelijke parken. Maak een keuze, het is onmogelijk alles te zien. Kies voor een aantal verschillende parken, zodat je een goede indruk krijgt van wat Tanzania te bieden heeft. Laat Mgeni Safaris je hierbij ontzorgen.

Mgeni Safaris_elephants crossing Tarangire.jpg
Tanzania Flora en fauna
bottom of page