top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

De Seychellen in de Indische Oceaan

Een andere wereld. Op iets meer dan 3 uur vliegen van de Keniaanse hoofdstad Nairobi ligt, vlak onder de evenaar, de eilandengroep de Seychellen. Na je onvergetelijke privésafari vanuit Nairobi doorvliegen naar Victoria op Mahé (hoofdeiland). Je komt er tot rust, je geniet na van je safari in Oost-Afrika en je ontdekt het onderwaterleven. Maar er is nog meer. Je bent te gast in de natuur, multi-cultuur en tussen de kleurrijke bevolking. Je kunt er golfen, prachtige stranden ontdekken en genieten van een spabehandeling. Het is bovendien een ultieme huwelijksreisbestemming. La Digue Island Lodge is een van de vele sfeervolle voorbeelden om je honeymoon door te brengen. Gemiddeld ligt de temperatuur het jaar rond tussen de 24 en 32 graden. Mei t/m september zijn de drogere en koelere maanden. Je hebt geen visum nodig.

Een leuke manier om de archipel te ontdekken, is eilandhoppen. Je kunt gebruik maken van de ferryverbindingen of een binnenlandse vlucht. Een nog luxere optie is de helicopter. Je vindt er de zogenaamde 'inner' eilanden die bekend staan om hun bergachtige en bosrijke omgeving met prachtige stranden. De 'outer' eilanden zijn plat en koraalachtig. Er zijn 115 eilanden, maar de bekendste zijn Mahé (het hoofdeiland), la Digue en Praslin. Op Mahé is het meeste te doen. Dus wil je afwisseling en nog allerlei activiteiten ondernemen, dan ga je naar het hoofdeiland en verken je bijvoorbeeld met je huurauto de mogelijkheden. Ben je een liefhebber van golf, dan vind je op Praslin een 18-holes baan bij het Constance Lemuria Resort. Wil je wat meer rust, privacy, relaxen en watersport ga dan naar de andere eilanden. Er is keuze genoeg. Laat je adviseren.

Vanwege de geïsoleerde ligging midden in de Indische Oceaan is er sprake van een uniek ecosysteem. Op Praslin vind je bijvoorbeeld de beroemde coco-de-mer met een gewicht tussen de 15-30 kg in Vallée de Mai. Je vindt er bijzondere dieren zoals bijvoorbeeld de landschildpad en de black parrot. Wist je dat de eilandengroep één van de hotspots is op vlak van biodiversiteit? Ook hier is men zich steeds bewuster van de waarde hiervan voor onze toekomstige generaties. Het is dan ook geen verrassing dat duurzaamheid ook hier een belangrijke rol speelt. Kies voor een ecovriendelijke accommodatie, wees voorzichtig met het kwetsbare koraal. Neem geen schelpen mee. Laat geen vuilnis en plastic achter. Dit is schadelijk voor de vissen en schildpadden. Respecteer de lokale cultuur (topless wordt niet gewaardeerd).

De eilandengroep staat bekend om de smeltkroes aan culturen. Een thuis voor Europeanen, Aziaten en Afrikanen. Het is bijvoorbeeld een Franse en Engelse kolonie geweest. Portugezen, Indiërs en Chinezen ontdekten de Seychellen ook. Een interessante etnische mix is ontstaan. Er wordt Creools gesproken. Een soort mengeling van Frans gemixt met woorden uit het Afrikaans, Madagascar. Deze mix zie je ook terug in de architectuur, het eten en de muziek en dans.


Kunt u mij op de kaart aanwijzen hoe ik daar kom?

Montre mwan lo map ki mannyer mon pou ariv laba?

Nieuwsgierig geworden naar deze bestemming in combinatie met een privésafari op maat in Kenia? Inspiratie opgedaan voor je huwelijksreis? Neem dan contact op met Mgeni Safaris voor je maatwerkreis 'gewoon goed geregeld'. We maken op basis van jouw persoonlijke wensen graag een offerte op maat. We wensen je alvast een safari njema, oftewel een goede reis. Je gaat als vreemdeling en keert als gast terug.28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page