top of page
  • Foto van schrijverMgeni Safaris

Safari njema Wageni

Bijgewerkt op: 18 feb. 2020

De liefde voor Afrika ontstond in 1987 toen ik als 18-jarige op bezoek ging bij mijn zus en zwager in Tanzania. Zij waren hier als vrijwilligers en deden ontwikkelingswerk. Zo'n vier weken ervoer ik het Afrikaanse leven en maakte ik mijn eerste safari naar Gombe Stream en reisden we door Burundi. Diepe indruk maakte alles op mij en ik dacht ooit wil ik iets met Afrika gaan doen. En zo geschiedde. In 2001 maakte ik een lange reis in Kenia en Tanzania om deze landen op te zetten voor mijn toenmalige werkgever. Later volgde Oeganda.


Al vaker zei men de afgelopen jaren tegen mij 'waarom begin je niet voor jezelf'. Tja, als ik dat ga doen, wil ik toegevoegde waarde bieden. En wat ga ik dan doen? En ben ik wel een ondernemer? Oud-collega's begonnen ook voor zichzelf en boden Afrika-reizen aan. Twijfel alom dus. Zo'n twee jaar terug deed ik mee aan Start Slim. Een mooi project om uit te zoeken of het zelfstandig ondernemerschap iets voor je is en je werkt je business plan uit. Zo gezegd, zo gedaan. Ik stond er achter. Een bevriende zakenrelatie las mijn plan en zei dat hij niet bij mij zou boeken. De passie ontbrak. Nou die feedback kwam binnen, hij had gelijk. Het was hét (nog) niet in combinatie met de noodzakelijke investeringen.


Tot begin 2019. Een collega klopte aan. Later mijn kapster en haar man. Ze willen naar Oost-Afrika. Waarom zou ik hen niet zelf gaan ontzorgen? Ik heb mijn contacten, liefde voor Afrika en ik ken de regio goed. Zo gezegd, zo gedaan. Voor Heidi en Rob rolde er al snel een mooie maatwerkreis naar Tanzania & Zanzibar uit met vertrek op korte termijn na boeking. Als mijn 'klant nul' en als vriendendienst zijn ze op pad gegaan en ondertussen valt alles op zijn plek. Ik volg hun safari van A tot Z en ervaar hoe het traject loopt. Hoe kan ik mijn toekomstige klanten het beste bedienen binnen de huidige moderne tijd. Ik doe iets waar ik goed in ben: organiseren, schakelen, relaties onderhouden, informeren, adviseren en reële verwachtingen bieden. De feedback helpt mij verder op weg.


De naam tijdens mijn persoonlijke reis ontstaat. Mgeni Safaris betekent in het Swahili 'gast' en 'vreemdeling'. En wat is nu mooier om als vreemdeling naar Afrika af te reizen en als gast terug te keren. Gast van het continent én van Mgeni Safaris. Bovendien ben je te gast in de natuur, tussen de dieren en bij de bevolking. Daar hoort respect bij.

Ook vind ik een vormgever die aan de slag gaat met mijn logo, beeldmerk en visitekaartje. Hij blijkt ook iets met Afrika te hebben, dus dat komt mooi uit. Met beste vriend op afstand in Nieuw-Zeeland ontwerp en maak ik mijn eigen website in een strakke, rustige en sfeervolle stijl. We hebben vele, lange en leuke face time gesprekken gevoerd en hij voorziet mij nog altijd van feedback en coaching. Als ondernemers kunnen we met elkaar sparren en ideeën uitwisselen.


Ik haal de banden met mijn Afrikaanse relaties aan die mij zonder enig voorbehoud willen helpen. En zo gebeurt er van alles achter de schermen. Wie zaait, zal oogsten.


Ondertussen druk op zoek naar een nieuwe baan. Mgeni Safaris ga ik er voorlopig naast doen en ik zie wat de toekomst brengt. Stap voor stap ontstaat mijn reisorganisatie Mgeni Safaris. Wat ik doe, wil ik goed doen en kwaliteit is het uitgangspunt.


Met trots presenteer ik dan ook in de aanloop naar het nieuwe jaar 2020 Mgeni Safaris. Je bent te gast tussen de mensen, dieren en in de natuur van Kenia, Tanzania en Oeganda. Of je nu zakelijk of particulier bent, laat je deskundig adviseren en ontzorgen. Tijd is geld. Die neem ik je uit handen. Je maatwerkreis naar Oost-Afrika wordt 'gewoon goed geregeld'. Mgeni Safaris wenst je in 2020 alvast een safari njema oftewel een goede reis.


47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page